Toneel

Walden - extra bijgeboekt!

Ro Theater - Jack Wouterse en Arjan Ederveen

Geweest op do 18 mei 2017
Grote zaal
€ 16,00  Incl. pauzedrankje

'Walden' is een ontmoeting tussen twee ras entertainers: Arjan Ederveen en Jack Wouterse. Een ontroerende en grappige voorstelling over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.

Arjan Ederveen en Jack Wouterse komen met de ‘opvolger’ van 'Tocht'. De tragikomische voorstelling waarin Ederveen en Wouterse omringd door het publiek twee oudere vrouwen speelden die worstelden met eenzaamheid, met vergeten, met paasbrood en een haas. Met 'Walden' schrijft Arjan Ederveen opnieuw een tekst over de tragiek van het leven; over het verlangen naar meer.

Ederveen en Wouterse, twee broers c.q. tuinkabouters schoffelen in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ze hebben zich teruggetrokken in deze utopie waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende, het menselijke… De seizoenen  wisselen elkaar af, en de kabouters blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen.
De één heeft een brief achtergehouden die voor de ander bestemd was. Ze schoffelen. Ze spelen typetjes, ze spelen tv-programma’s na om maar niet toe te komen aan wat verzwegen wordt. Ze zaaien depressiviaatjes. Ze zijn bang voor de dood en ze willen niet oud worden. Twee kabouters gevangen in de alledaagsheid van het leven.

"Dé hit van Oerol is 'Walden' van het Ro Theater. Arjan Ederveen en Jack Wouterse zijn knap op dreef [...] Hun weerbarstige dansje als Moeder Natuur en Vadertje Tijd is weergaloos. 'Je moet tijd zaaien om hoop te oogsten', is een van de one-liners die echoot in deze broeierige moestuin vol dampende pootaarde en feestende reuzenkabouters'" (de Volkskrant ★★★★★)
"Het is prachtig hoe ze traag en bibberend van oudheid op gang komen. De plot is niet meer dan een brief met slecht nieuws die Ederveen voor Wouterse geheim houdt. Maar waar het echt om draait zijn de handvol heerlijk komische scènes, waarin beide mannen hun acteerkunst (Wouterse) en komisch talent (Ederveen) tonen. (NRC Handelsblad)
"Arjan Ederveen geeft samen met Jack Wouterse herkenbaar gestalte aan twee broers op leeftijd. Ze schoffelen in hun volkstuintje, vangen elkaar vliegen af en zien het einde naderen in deze aangenaam anekdotische voorstelling. Waarbij absurdisme, komische platvloersheid en weemoedig gemijmer elkaar in kabbelend tempo afwisselen." (De Telegraaf)
"Beide acteurs blinken uit in hilarisch stil spel en stoute, goed getimede taalvondsten. Maar, bijna terloops, schetsen ze daarmee ook een schrijnend beeld van ondoorgrondelijke eenzaamheid. De een klampt zich vast aan de ander, de ander verkent ondertussen de randen van het bos. Dat kan niet goed zijn. Maar een drankgelag van eikeltjesjenever zal het lot niet veranderen. De pogingen van de een om de ander bij hem te houden, scheppen, zoals dat gaat, alleen maar meer afstand. Die tragiek is pijnlijk, herkenbaar en universeel." (De Theaterkrant ★★★★)

Tekst: Arjan Ederveen. Regie: Alize Zandwijk. Spel: Arjan Ederveen en Jack Wouterse.

www.rotheater.nl

Normale : € 16,00  
Zet in agenda
Twitter Facebook

Voorstellingen:

alle voorstellingen

Bekijk ook:

Claudia de Breij - Nu
Cabaret za 6 jan 20.15 uur

Claudia de Breij

Nu

Zuideinde 70
7941 GK Meppel
Telefoon
0522-254242
Faz
0522-263074
Kassa: 0522-254242 Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling
Schouwburg Ogterop is gesloten van 21 juli t/m 27 augustus 2017