Special

Koning van het Grasland

Helmert Woudenberg, Trudi Klever e.a.

Oosterbuitenweg 1, Wapserveen
€ 22,50

In het 150-jarig jubileumseizoen van Ogterop laten we graag bijzondere voorstellingen zien. Ook op bijzondere locaties. De voorstelling 'Koning van het Grasland' wordt gespeeld op het erf van een boerderij in Wapserveen.

"Koning van het Grasland is een inspirerende voorstelling waarin de poëzie en de toneelkunst een wapen bieden tegen onverschilligheid en onwetendheid door regelfetisjisme. Als de natuur je lief is moet je naar deze voorstelling." (Friesch Dagblad ★★★★)

'Koning van het Grasland' is een nieuw stuk van Tjeerd Bischoff en is de hele zomer van 2017 te zien in Friesland, Groningen en Drenthe. 'Koning van het Grasland' is een coproductie met Pier21 en gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur.

Het stuk speelt zich af in 2001, het jaar dat MKZ opnieuw in Europa de kop opstak. Het vertelt het verhaal van een boerenechtpaar, Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’. Na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam, proberen zij hun leven weer op de rails te krijgen. Maar waar Anke zich vastbijt in oude zekerheden, begint bij Hessel alles te schuiven. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

Tekst: Tjeerd Bischoff. Regie: Jeroen van den Berg. Muziek: Jaap van Keulen. Spel: Marcel Faber, Trudi Klever, Helmert Woudenberg, Joop Wittermans, Bieneke Ehlhardt.


Lunch of diner voorafgaand aan de voorstelling?
Een complete middag of avond genieten? Kom dan vooraf op locatie lekker eten! Een lokale cateraar stelt een (h)eerlijk menu samen op basis van regio- en streekproducten.

Als u mee wilt dineren of lunchen dient u dat van tevoren te bestellen, dit is mogelijk bij het bestellen van uw voorstellingskaartjes onder Stap 4, Extra opties.

Bij de avondvoorstellingen krijgt u een driegangendiner voorgeschoteld à € 27,50 inclusief drankjes. U wordt om 17.00 uur verwacht op de locatie voor het diner.

Bij de matineevoorstellingen op zondag kunt u genieten van een gevarieerde lunch à € 15,- inclusief drankjes. Voor de lunch wordt u om 13.00 uur verwacht op de locatie.


Serie Juwelen

Normale : € 22,50  
Zet in agenda
Twitter Facebook

Voorstellingen:

alle voorstellingen

Bekijk ook:

Jan Beuving & Patrick Nederkoorn - Leuker kunnen we het niet maken
Cabaret do 22 mrt 20.15 uur

Jan Beuving & Patrick Nederkoorn

Leuker kunnen we het niet maken

Zuideinde 70
7941 GK Meppel
Telefoon
0522-254242
Faz
0522-263074
Kassa: 0522-254242 Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling
Schouwburg Ogterop is gesloten van 21 juli t/m 27 augustus 2017

Zet in agenda

Zet deze voorstelling in uw persoonlijke agenda.