Hoe gaat het in het theater?

In Schouwburg Ogterop zijn heel veel superleuke, grappige en spannende voorstellingen voor kinderen te zien. Bij de voorstelling staat altijd een leeftijdsgrens vermeld. Dit betekent dat de voorstelling niet geschikt is voor kinderen jonger dan de aangegeven leeftijd omdat de voorstelling bijvoorbeeld te moeilijk of te eng is.

Het bezoeken van een theatervoorstelling is heel bijzonder en spannend. Alles wat je ziet, wordt speciaal voor jou op dat moment gespeeld door echte mensen. Het is iets heel anders dan een film bezoeken in de bioscoop of naar de televisie kijken. Natuurlijk mag je lekker meedoen en lachen tijdens de voorstelling. Maar zorg ervoor dat de acteurs op het podium en de andere bezoekers in de zaal geen last van je hebben, zij willen ook genieten van de voorstelling.

Als je binnenkomt in Ogterop hang je je jas op in de garderobe. Ook een grote tas kun je in de garderobe ophangen. Van de brandweer mogen we namelijk geen jassen of grote tassen toelaten in de zalen. Daarna mag je je kaartje laten zien aan de portier. Je kunt een stoelverhoger van ons lenen, deze staan in de foyer voor je klaar, dan zit je net iets hoger en kun je het goed zien. De stoelverhoger kun je na afloop weer op de stapel zetten. Zorg ervoor dat je nog even naar de w.c. gaat, zodat je niet hoeft te plassen tijdens de voorstelling. Meestal gaan de zaaldeuren zo'n 10 à 15 minuten voor aanvang open. Zorg dat je op tijd bent, want als de voorstelling al begonnen is, kun je niet meer naar binnen.

Als je een voorstelling in de Grote zaal bezoekt, staat op je kaartje waar je mag zitten, een rij- en een stoelnummer. In de Engelenbak kun je zelf een plaats uitzoeken. Je mag geen eten, snoep of drinken mee de zaal in nemen. En vanzelfsprekend (staat ie al uit?) moeten alle telefoons uitgeschakeld staan. Schud je benen nog eens lekker uit, want tijdens de voorstelling is het de bedoeling dat je op je stoel blijft zitten.  Dan gaat langzaam het licht uit en begint de voorstelling.

Heel veel plezier!
Voorstellingen:

alle voorstellingen
Schouwburg Ogterop Meppel
Zuideinde 70
7941 GK Meppel
Telefoon
0522-254242
Faz
0522-263074
Kassa: 0522-254242 Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling
Schouwburg Ogterop is gesloten van 21 juli t/m 27 augustus 2017